Як можна використовувати абрикосове масло?

Унікальний натуральний продукт з тонким, ледве помітним, мигдальним ароматом, є улюбленим засобом багатьох дам, адже його цілющі і косметичні властивості розцінюються буквально на вагу золота!

Перші застосування абрикосового масла в лікувальних цілях відносять ще до медицині Стародавнього Тибету, в Європі ж воно отримало активне поширення ще близько двох тисяч років тому.

У перші століття нашої ери його активно застосовували для лікування різних пухлин і виразок, а східні лікарі зцілювали з його допомогою хвороби в носі і вухах. Вважається, що саме вони відкрили і інші його корисні властивості, наприклад, робити шкіру м'якою, гладкою і ніжною.

Сьогодні масло абрикосових кісточок – одне з найпопулярніших базових масел, і, не дивлячись на те, що абрикосові дерева ростуть практично на всіх континентах, є досить рідкісним і дорогим продуктом.

Вся справа в невеликих обсягах промислового видобутку: виготовляють його традиційним способом холодного віджиму, вихід якого досить-таки низький, зате який корисний продукт виходить в результаті!

До речі, свіжі ядра абрикосових кісточок плодів мають яскраво виражений мигдальний аромат, а ось у олії запах ніжний і чарівний, за який, до речі, його також цінують багато дами. Зовні абрикосове масло практично прозоре, з легким, ледь помітним жовтуватим відтінком, текуче і дуже рідке.

Характеристики та основні властивості масла

Корисні властивості і широке застосування даного продукту, в першу чергу, визначається його унікальним хімічним складом. Завдяки технології холодного віджиму в ньому збереглося багате поєднання мононасыщенных і ненасичених кислот, серед яких олеїнова, пальмітинова, лінолева та інші – вже давно й активно використовуються в косметології для омолодження та регенерації клітин шкіри.

Головне достоїнство такого продукту все-таки в його непересічну вмісті вітамінів і мінералів, які вступаючи в реакцію з амінокислотами, прекрасно вбираються і засвоюються у верхніх шарах епідермісу.

Наприклад, в його склад входить вітамін Е, який сприяє відновленню тургору і пружності шкіри, підвищує її еластичність і розгладжує дрібні мімічні зморшки. Недарма його називають важливим компонентом формули молодості!

Тут же вітамін А, який має заспокійливі та протизапальні властивості, а також прекрасно справляється з лущенням, сухістю і витончення шкіри. Вітаміни групи В – це джерело корисних елементів, які здатні надавати лікувальну дію на шкіру, легко затягують мікротріщинки і знімати запалення.

Вітамін С чудово захищає шкіру від ультрафіолету і пересыханий, а значить, абрикосове масло – це ще і відмінний засіб для засмаги, який з його використанням, виходить рівним, соковитим і, що важливо, безпечним.

Калій і магній, які також зустрічаються в складі такого засобу, перешкоджають зневоднення клітин шкіри, а також сприяють активній роботі кровоносних судин, які розганяють по клітинам кисень і поживні речовини, необхідні для молодості і здоров'я вашої шкіри.

Також в даному продукті містяться унікальні токофероли і рідкісна форма вітаміну F, які славляться своїми поживними і поновлюючими властивостями.

Вивчивши такий непростий і насичений склад, стає зрозумілим, що масло абрикосових кісточок – дійсно універсальний і цінний засіб, яке здатне принести максимальну користь для вашого здоров'я та краси.

Що дивно, на відміну від інших видів олій, абрикосове чудово підходить для будь-якого типу шкіри, в кожному з випадків воно буде виконувати свої основні функції – зволоження і регенерація. Саме вони визначили таке активне застосування масла в домашніх умовах, на його основі готують різні маски для обличчя, тіла і волосся, компреси, протирання і примочки.

Як вибрати?

Обов'язково звертайте увагу на склад: найчастіше, щоб кінцевий продукт виходив не такий дорогий, в нього додають масла з кісточок аличі, які змінюють вітамінний і мінеральний склад цінного засобу.

Олія з чистих кісточок абрикоса набагато ефективніше і корисніше продукції з домесями, правда, і знайти його набагато складніше інших. Враховуючи високу рідкість і ціну такого продукту, доцільно його використовувати, розбавляючи іншими базовими маслами, які можна придбати за більш низькими цінами.

Наприклад, масло ванілі, зародків пшениці, мигдалю або жасмину, від яких абрикосове точно не втратить своїх поживних та захисних властивостей.

Як застосовувати масло?

Даний продукт найбільш активно застосовують в косметології, наприклад, при догляді за шкірою тіла та обличчя. Масло надає потужний тонізуючий, заспокійливий, відновлюючу і тонізуючу дію, при цьому чудово вбирається і ніколи не залишає слідів на шкірі.

Воно здатне справитися з дерматитами і почервоніннями, відновлює еластичність і молодість шкірних покривів, які, в результаті його використання, набувають ніжний і красивий відтінок і рівний колір. Відмінно підходить для приготування «швидких» масок, які стають швидкою допомогою втомленою шкіри перед важливими урочистостями.

Також чудово підходить для усунення запалень на шкірі, вугрів і сухих бляшок, абрикосове масло активно використовується для лікування і догляду за проблемною шкірою. При регулярному застосуванні такого засобу нормалізується жировий обмін, повертається пружність і рівномірність кольору.

Іноді його використовують в якості масажного масла: просто нанести 10-15 крапель на руки, а потім масажними рухами увітри в поверхню шкіри. Що особливо приємно, масло абрикосових кісточок не викликає жодних негативних або алергенних реакцій, може бути протипоказано лише у випадках індивідуальної непереносимості.

Недарма багато фахівців і відгуки звичайних дівчат в один голос говорять про незрівнянну користь абрикосового масла для волосся, його дія порівнюють навіть з самими дорогими шампунями! Мікроелементи, якими багатий цей продукт, зволожують, відновлюють, живлять і зміцнюють волосяний покрив, а також ефективно захищають від шкідливого ультрафіолетового впливу.

Обов'язково візьміть його з собою, якщо вирушаєте на море, адже там волосся вигорають, иссыхают, стають ламкими і млявими, а застерегти від усіх цих наслідків зможе саме абрикосове масло.

Також його можна використовувати, як додатковий інгредієнт до вашого повсякденного шампуню: просто додайте 5-10 крапель на 100 мл засобу і гарненько втирайте в шкіру голови. Результат вас обов'язково порадує!

Купуйте це масло і використовуйте з задоволенням.

Читай також: